Van Herten

Vormgevers van inhoud

In 2009 volgde Edwin van Herten zijn vader André op als directeur en eigenaar. Hij runt dit bedrijf nu samen met zijn vrouw Janneke Peeters, die net als Edwin’s moeder destijds een belangrijke rol speelt in de administratie. We heten nu Van Herten Afbouw en zijn een bedrijf met ervaring én met een jong hart.

Ooit zijn we begonnen als plafondbedrijf met kennis van alle mogelijke systeemplafonds. André van Herten kwam uit de systeembouw. In zijn beginjaren was hij veel bezig met modulair en demontabel bouwen. Van daaruit zijn we ons gaan specialiseren in de breedte. En eerlijk gezegd … we zijn als bedrijf nog lang niet uitontwikkeld.

Wensen en eisen
Wij geven vorm aan de inhoud die een gebouw moet krijgen. Als opdrachtgever heb je daar natuurlijk bepaalde gedachten over. Daarnaast heb je te maken met wettelijke vereisten en voorschriften. En we moeten er als systeembouwers zelf ook nog wat van vinden. Soms weten we uit ervaring dat een bepaalde keuze beter is voor het eindresultaat. In dat geval steken we onze mening nooit onder stoelen of banken.

De meeste projecten realiseren we in de industriële utiliteitsbouw. Dat zijn projecten die we zelfstandig aannemen óf als lid van een groter bouwteam. We bouwen deze projecten af van a tot z, waar nodig met de hulp van specialistische partners.

Vakidioten
Wanden, plafonds, vloeren en aanverwante timmerwerken zoals deuren en kozijnen, we doen het allemaal zelf met eigen vakmensen. Of zoals Edwin van Herten zichzelf en zijn collega’s graag noemt: vakidioten. Onze medewerkers hebben een gigantische materiaalkennis. Over hout, staal, gips of welk materiaal dan ook hoef je ze niks wijs te maken. Vooral onze opdrachtgevers profiteren van die enorme schat aan kennis. Door materialen, methoden en technieken slim te combineren, krijgen zij uiteindelijk een uniek gebouw dat past als een maatpak.

Boerenverstand 3.0
In onze dagelijkse praktijk werken we volgens bewezen systemen. Die zijn overigens niet gebaseerd op hogere wiskunde, maar meer op gezond boerenverstand. Door de jaren heen hebben we ons zo een bouwwijze eigen gemaakt waarmee we projecten snel, slim en schoon kunnen opleveren. Onze vaste partners in de afbouwketen weten ondertussen hoe wij werken. In onze samenwerking weten we precies wat we van elkaar kunnen verwachten.

Op onze locatie in Belfeld blijven we dagelijks schaven aan onze werkprocessen en investeren in machines om het aandeel voorbewerkingen en prefabricages te laten groeien. Zo kan de belasting op de bouw voor onze opdrachtgevers en onszelf tot een minimum worden beperkt. Concreet: we hebben zo nog meer grip op kwaliteit, hoeven zaken minder vaak in onze handen te pakken en verminderen de afvalstromen op de bouwlocatie.